Medvehagymával töltött gombafejek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb gombafej
  • 15 szál medvehagyma
  • 10 dkg juhtúró
  • 6 kiskanál tejföl
  • kevés vaj
  • só, bors, friss kakukkfű
  • ízlés szerint zöldspárga

Elkészítése:

A gombafejekből a tönköt kitörjük, majd megtisztítjuk a fejeket és sózzuk, borsozzuk.

A tönköket és a medvehagymát kisebb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon kissé mzgdinsztleljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.

Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a juhtúrót is és összekeverjük.

A gombafejekbe beletöltjük a juktúrós tölteléket és mindegyik tetejére tejfölt simítjunk.

Kivajazott jénaiba tesszük a gombafejeket és újhagymát és spárgát teszünk mellé. Alufóliával lefedjük és 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Tipp:

A medvehagyma helyettesíthető apróra vágott hagymaszárral, amit petrezselyemlevéllel ízesítek.