Margaréta kifli recept

Hozzávalók 3 adaghoz:
- 3 db vajas croissant
- kb 1 dl vörösbor
- 3-4 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- kb 2-2,5 dl olaj a sütéshez
- a szóráshoz: fahéjas vagy vaníliás porcukor
Elkészítése:
A kiflik tetejét levágjuk, közepüket kiszedjük.
A kiszedett tésztát apróra feldaraboljuk és összekeverjük a szilvalekvárral. A bort ízlés szerint porcukorral összekeverjük, majd a kiflik belsejét alaposan meglocsoljuk. Vigyázzunk, ne áztassuk el!
A kifliket megtöltjük a szilvalekvárral összekevert tésztával, majd a tetejükkel lezárjuk.
Felvert tojásba (ebbe is lehet 1 evőkanál bort tenni), majd zsemlemorzsába, ismét tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatjuk.
Forró olajban minden oldalát kisütjük.
Azon melegében fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »