Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Margaréta kifli recept

Margaréta kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 3 adaghoz:

    • 3 db vajas croissant
    • kb 1 dl vörösbor
    • 3-4 evőkanál szilvalekvár
    • 1 evőkanál porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
    • kb 2-2,5 dl olaj a sütéshez
    • a szóráshoz: fahéjas vagy vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A kiflik tetejét levágjuk, közepüket kiszedjük.

    A kiszedett tésztát apróra feldaraboljuk és összekeverjük a szilvalekvárral. A bort ízlés szerint porcukorral összekeverjük, majd a kiflik belsejét alaposan meglocsoljuk. Vigyázzunk, ne áztassuk el!

    A kifliket megtöltjük a szilvalekvárral összekevert tésztával, majd a tetejükkel lezárjuk.

    Felvert tojásba (ebbe is lehet 1 evőkanál bort tenni), majd zsemlemorzsába, ismét tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatjuk.

    Forró olajban minden oldalát kisütjük.

    Azon melegében fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá