Margaréta kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Margaréta kifli

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 3 db vajas croissant
  • kb 1 dl vörösbor
  • 3-4 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 tojás
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • kb 2-2,5 dl olaj a sütéshez
  • a szóráshoz: fahéjas vagy vaníliás porcukor

Elkészítése:

A kiflik tetejét levágjuk, közepüket kiszedjük.

A kiszedett tésztát apróra feldaraboljuk és összekeverjük a szilvalekvárral. A bort ízlés szerint porcukorral összekeverjük, majd a kiflik belsejét alaposan meglocsoljuk. Vigyázzunk, ne áztassuk el!

A kifliket megtöltjük a szilvalekvárral összekevert tésztával, majd a tetejükkel lezárjuk.

Felvert tojásba (ebbe is lehet 1 evőkanál bort tenni), majd zsemlemorzsába, ismét tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatjuk.

Forró olajban minden oldalát kisütjük.

Azon melegében fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.