Lecsós hús recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb filézve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- fűszerpaprika
- 1 teáskanál sűrített paradicsom (elhagyható)
- só, bors
- olaj
- fél bögre kuszkusz
- 1 szál sárgarépa
Elkészítése:
Lecsót készítünk a felaprított hagymából, paprikából, paradicsomból és sűrített paradicsomból.
A filézett húst nagyobb darabokra vágva, sóval, borssal ízesítve egy serpenyőben megsütjük, majd a kész lecsóhoz keverjük.
A fél bögre kuszkuszt, egy bögre forró vízzel felöntjük és lefedve hagyjuk kb 30 percig, amíg teljesen magába szívja a vizet. Ezután belereszeljük a megtisztított répát és ízesítjük sóval, borssal.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A lecsót kevés zsiradékkal (akár olívaolajjal) is el lehet készíteni, máris egészségesebb ételünk lesz! Hagyhatjuk “hosszabb lére”is, amit kevés víz hozzáadásával érhetünk el.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.