Lecsós hús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb filézve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- fűszerpaprika
- 1 teáskanál sűrített paradicsom (elhagyható)
- só, bors
- olaj
- fél bögre kuszkusz
- 1 szál sárgarépa
Elkészítése:
Lecsót készítünk a felaprított hagymából, paprikából, paradicsomból és sűrített paradicsomból.
A filézett húst nagyobb darabokra vágva, sóval, borssal ízesítve egy serpenyőben megsütjük, majd a kész lecsóhoz keverjük.
A fél bögre kuszkuszt, egy bögre forró vízzel felöntjük és lefedve hagyjuk kb 30 percig, amíg teljesen magába szívja a vizet. Ezután belereszeljük a megtisztított répát és ízesítjük sóval, borssal.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A lecsót kevés zsiradékkal (akár olívaolajjal) is el lehet készíteni, máris egészségesebb ételünk lesz! Hagyhatjuk “hosszabb lére”is, amit kevés víz hozzáadásával érhetünk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









