Krémes, cajun csirke recept
Galéria (5)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Páchoz:
- 2 ek füstölt pirospaprika
- 1 ek oregenó
- 1 ek kakukkfű
- 0,5 ek fokhagyma por
- 1/4-ed ek cayenne bors
- 1/4-ed ek őrölt bors
- 1/4-ed ek só
Csirkés tésztához:
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 45 dkg csirkemell apróra vágva
- 25 dkg penne
- 4,5 dl csirke alaplé
- 60 g krémsajt
- 40 dkg aprított paradicsom paradicsomlében
Elkészítése:
A pác hozzávalóit egy kisebb edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz és jól összeforgatjuk.
Egy edényben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd megpirítjuk a húst. Amikor a hús megpirult, akkor hozzáadjuk a tésztát, paradicsomot és felöntjük az alaplével. Az egészet összekeverjük és fedővel befedjük.
Az egészet készre főzzük. Amikor a hús és a tészta is puha, valamint a lé nagy részét beszívta, akkor hozzáadjuk a krémsajtot és összeforrlajuk.
Aprított zöldhagymával megszórhatjuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.