Krémes, cajun csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Páchoz:

  • 2 ek füstölt pirospaprika
  • 1 ek oregenó
  • 1 ek kakukkfű
  • 0,5 ek fokhagyma por
  • 1/4-ed ek cayenne bors
  • 1/4-ed ek őrölt bors
  • 1/4-ed ek só

Csirkés tésztához:

  • 1 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 45 dkg csirkemell apróra vágva
  • 25 dkg penne
  • 4,5 dl csirke alaplé
  • 60 g krémsajt
  • 40 dkg aprított paradicsom paradicsomlében

Elkészítése:

A pác hozzávalóit egy kisebb edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz és jól összeforgatjuk.

Egy edényben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd megpirítjuk a húst. Amikor a hús megpirult, akkor hozzáadjuk a tésztát, paradicsomot és felöntjük az alaplével. Az egészet összekeverjük és fedővel befedjük.

Az egészet készre főzzük. Amikor a hús és a tészta is puha, valamint a lé nagy részét beszívta, akkor hozzáadjuk a krémsajtot és összeforrlajuk.

Aprított zöldhagymával megszórhatjuk.