Kétszalonnás-tejfölös, sajtos galuska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 65 dkg finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 1 ek só
- kb 3 dl víz
Öntethez:
- 15 dkg bacon
- 25 dkg főtt, füstölt császárszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- fehérbors ízlés szerint
- 1 nagy (375 g( és egy kicsi (150 gr) tejföl
- petrezselyemzöld
- kb 1 marék reszelt sajt
Elkészítése:
Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd a tészta állagára figyelve adjunk még hozzá, ha igényli.
A kikevert galuskát apró szaggatóval sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.
Az olajon megpirítjuk a nagyobb darabokra szeletelt bacont, a kockázott császárszalonnát, rátesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és addig melegítjük, amíg a sajt is elolvad.
Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös-szalonnás szósszal és petrezselyemzölddel díszítjük, tálaljuk.
Tipp:
Egynapos ételnek főztem és el kell mondanom, hogy vacsorára is ezt ettük, mert nagyon ízlett. Nem olcsó, de nagyon finom, amellett, hogy gyorsan készen van, ami a mai világban nem megvetendő.