Hamburger puffancs recept

Elkészítése:
A tejet meglengyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Közben a lisztet és a sót egy edényben összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az élesztős tejjel sima tésztávű gyúrjuk.
20 perc kelesztés után átgyúrjuk és újabb 20 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 15 dkg-os darabokra osztjuk és gombóccá formázzuk.
Egy nagy tepsire teszünk 5 darabot, ennyi fér el kényelmesen egy gáztepsin. Tojással lekenjük, majd 10 perc pihentetés után újra lekenjük.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »