Hamburger puffancs recept

Elkészítése:
A tejet meglengyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Közben a lisztet és a sót egy edényben összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az élesztős tejjel sima tésztávű gyúrjuk.
20 perc kelesztés után átgyúrjuk és újabb 20 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 15 dkg-os darabokra osztjuk és gombóccá formázzuk.
Egy nagy tepsire teszünk 5 darabot, ennyi fér el kényelmesen egy gáztepsin. Tojással lekenjük, majd 10 perc pihentetés után újra lekenjük.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »