Hozzávalók 8 darabhoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet meglengyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Közben a lisztet és a sót egy edényben összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az élesztős tejjel sima tésztávű gyúrjuk.
20 perc kelesztés után átgyúrjuk és újabb 20 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 15 dkg-os darabokra osztjuk és gombóccá formázzuk.
Egy nagy tepsire teszünk 5 darabot, ennyi fér el kényelmesen egy gáztepsin. Tojással lekenjük, majd 10 perc pihentetés után újra lekenjük.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.