Grillezett zöldségtál recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6-8 közepes méretű sárgarépa
- 2-3 petrezselyemgyökér
- 1 közepes méretű cukkini
- 8-10 közepes méretű burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 grillkolbász (ízlés szerint)
- ízlés szerint grillfűszer
- só
- bors
- sómentes ételízesítő
- olívaolaj
Elkészítése:
Megtisztítjuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, majd félbevágjuk. A hagymát nagyobb karikákra szeleteljük. Meghámozzuk a burgonyát, majd közepes gerezdekre vágjuk. A cukkinit is felszeleteljük.
A grillkolbászokat néhány helyen bevagdossuk.
Az egészet egy edénybe tesszük, megszórjuk sóval, fűszerekkel, adunk hozzá pár kanál olívaolajat és ezt a keveréket egy közepes méretű, olajjal kikent edénybe (cserép vagy jénai) halmozzuk.
Pici vizet is adunk hozzá, majd kb 200 fokos sütőben 50 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percben grillezhetjük is, így még ropogósabbak lesznek a zöldségek.
Nagyon finom, egyszerű nyári ebéd!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.