Grillezett zöldségtál recept

Hozzávalók:
- 6-8 közepes méretű sárgarépa
- 2-3 petrezselyemgyökér
- 1 közepes méretű cukkini
- 8-10 közepes méretű burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 grillkolbász (ízlés szerint)
- ízlés szerint grillfűszer
- só
- bors
- sómentes ételízesítő
- olívaolaj
Elkészítése:
Megtisztítjuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, majd félbevágjuk. A hagymát nagyobb karikákra szeleteljük. Meghámozzuk a burgonyát, majd közepes gerezdekre vágjuk. A cukkinit is felszeleteljük.
A grillkolbászokat néhány helyen bevagdossuk.
Az egészet egy edénybe tesszük, megszórjuk sóval, fűszerekkel, adunk hozzá pár kanál olívaolajat és ezt a keveréket egy közepes méretű, olajjal kikent edénybe (cserép vagy jénai) halmozzuk.
Pici vizet is adunk hozzá, majd kb 200 fokos sütőben 50 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percben grillezhetjük is, így még ropogósabbak lesznek a zöldségek.
Nagyon finom, egyszerű nyári ebéd!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »