Fokhagymás burgonya tojással recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb burgonya
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
Elkészítése:
A fokhagymát egy pillanatig beleraktam a kissé felmelegített zsírba, rátettem a paprikát és a vékony karikákra vágott burgonyát, majd sóztam.
Fedő alatt pároltam kis lángon és egy kis vizet is öntöttem alá (arra kell vigyázni, hogy mind párologjon el, mire elkészül az étel).
Megsütöttem a tükörtojást.
A kész burgonya mellé tettem a tojást. Ízlés szerint fogyaszthatunk hozzá disznósajtot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










