Édesburgonya saláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- 4 db filézett csirkecomb vagy 50 dkg csirkemell
- só, bors
- 1-2 ek olívaolaj
- szívsaláta
- fél citrom leve
- 1 kk gyömbérpor
- 125 g mozzarella
Elkészítése:
Ezt az ételt nagyon gyorsan el lehet készíteni, és én csak “BB kajának”(“bármennyit- bármikor” lehet belőle enni!) nevezem.
A meghámozott édesburgonyát hasábokra szeleteljük, a csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd pedig egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk mindezt. Egy-két evőkanál olívaolajat ráöntünk, kézzel összekeverjük, hogy mindenhova jusson és szétterítjük egyenletesen a tepsiben.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő!).
Ezalatt elkészítjük a salátánkat: a megmosott, leveleire szedett (esetleg apróbb darabokra tépkedett) salátát megsózzuk, kevés gyömbérrel megszórjuk, citrom levével meglocsoljuk.
Szedjünk a tányérunkra a salátából, halmozzunk rá a frissen kisült burgonyás húsból, “koronázzuk” meg néhány kocka mozzarellával és máris falatozhatunk!
Tipp:
Az édesburgonya neve ellenére nem burgonya, nagyon alacsony a zsír és koleszterintartalma és magas a C-,B2-,B6 illetve E-vitamin tartalma! Cukorbetegek is fogyaszthatják. Jah és egészséges… mégis finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









