Csupa sajtos ragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 0,5 dl paradicsomszósz/kecsap
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 csomag lapkasajt
- reszelt ementáli vagy másmilyen sajt
- só, bors
- fél csomag bolognai fűszerkeverék
- fokhagymapor
- bazsalikom, oregánó
- olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst is és 8-10 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt (kevés volt itthon a paradicsomszószom, ezért én még adtam hozza ketchuot is), a fűszereket és felöntjük kevés vízzel, hogy ne kapjon oda.
Kevergetve készre főzzük. Én jó sajtosan szeretem, úgyhogy itt még reszeltem bele egy pici ementálit.
Ezután a tésztát összekeverjük a húsos raguval. A felét kivajazott hőálló edénybe tesszük, beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. Bőven megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »