Csupa sajtos ragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 0,5 dl paradicsomszósz/kecsap
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 csomag lapkasajt
- reszelt ementáli vagy másmilyen sajt
- só, bors
- fél csomag bolognai fűszerkeverék
- fokhagymapor
- bazsalikom, oregánó
- olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst is és 8-10 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt (kevés volt itthon a paradicsomszószom, ezért én még adtam hozza ketchuot is), a fűszereket és felöntjük kevés vízzel, hogy ne kapjon oda.
Kevergetve készre főzzük. Én jó sajtosan szeretem, úgyhogy itt még reszeltem bele egy pici ementálit.
Ezután a tésztát összekeverjük a húsos raguval. A felét kivajazott hőálló edénybe tesszük, beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. Bőven megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »