Csupa sajtos ragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 0,5 dl paradicsomszósz/kecsap
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 csomag lapkasajt
- reszelt ementáli vagy másmilyen sajt
- só, bors
- fél csomag bolognai fűszerkeverék
- fokhagymapor
- bazsalikom, oregánó
- olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst is és 8-10 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt (kevés volt itthon a paradicsomszószom, ezért én még adtam hozza ketchuot is), a fűszereket és felöntjük kevés vízzel, hogy ne kapjon oda.
Kevergetve készre főzzük. Én jó sajtosan szeretem, úgyhogy itt még reszeltem bele egy pici ementálit.
Ezután a tésztát összekeverjük a húsos raguval. A felét kivajazott hőálló edénybe tesszük, beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. Bőven megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









