Csirke fajitas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 1 kg csirkehús
- 2 ek olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 sárga húsú paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 kk só
- 1-2 kk chili (ki milyen csípősen szereti)
- 1-2 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek őrölt bors
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek fokhagyma por
- kb 350 g penne
- 200 g reszelt sajt ízlés szerint
- 600 ml tej
Elkészítése:
A húst felkockázzuk. A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk.
Egy mélyebb serpenyőben vagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. A húst ezután kiszedjük és félretesszük.
A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikákat. Ha picit összeesett, akkor visszatesszük hozzá a húst, elkeverjük és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
Felöntjük kb fél liter tejjel, hozzáadjuk a tésztát és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, majd kb 30 percig főzzük.
Közben többször megkeverjük, ellenőrizzük hogy a tészta megpuhult-e. Ha szügséges önthetünk még rá tejet. A végén bőven megszórjuk reszelt sajttal, elkeverjük és még pár percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »