Csirke fajitas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 1 kg csirkehús
- 2 ek olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 sárga húsú paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 kk só
- 1-2 kk chili (ki milyen csípősen szereti)
- 1-2 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek őrölt bors
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek fokhagyma por
- kb 350 g penne
- 200 g reszelt sajt ízlés szerint
- 600 ml tej
Elkészítése:
A húst felkockázzuk. A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk.
Egy mélyebb serpenyőben vagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. A húst ezután kiszedjük és félretesszük.
A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikákat. Ha picit összeesett, akkor visszatesszük hozzá a húst, elkeverjük és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
Felöntjük kb fél liter tejjel, hozzáadjuk a tésztát és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, majd kb 30 percig főzzük.
Közben többször megkeverjük, ellenőrizzük hogy a tészta megpuhult-e. Ha szügséges önthetünk még rá tejet. A végén bőven megszórjuk reszelt sajttal, elkeverjük és még pár percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









