Csirke fajitas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 1 kg csirkehús
- 2 ek olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 sárga húsú paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 kk só
- 1-2 kk chili (ki milyen csípősen szereti)
- 1-2 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek őrölt bors
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek fokhagyma por
- kb 350 g penne
- 200 g reszelt sajt ízlés szerint
- 600 ml tej
Elkészítése:
A húst felkockázzuk. A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk.
Egy mélyebb serpenyőben vagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. A húst ezután kiszedjük és félretesszük.
A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikákat. Ha picit összeesett, akkor visszatesszük hozzá a húst, elkeverjük és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
Felöntjük kb fél liter tejjel, hozzáadjuk a tésztát és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, majd kb 30 percig főzzük.
Közben többször megkeverjük, ellenőrizzük hogy a tészta megpuhult-e. Ha szügséges önthetünk még rá tejet. A végén bőven megszórjuk reszelt sajttal, elkeverjük és még pár percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









