Csirke fajitas recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 1 kg csirkehús
- 2 ek olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 sárga húsú paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 kk só
- 1-2 kk chili (ki milyen csípősen szereti)
- 1-2 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek őrölt bors
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek fokhagyma por
- kb 350 g penne
- 200 g reszelt sajt ízlés szerint
- 600 ml tej
Elkészítése:
A húst felkockázzuk. A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk.
Egy mélyebb serpenyőben vagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. A húst ezután kiszedjük és félretesszük.
A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikákat. Ha picit összeesett, akkor visszatesszük hozzá a húst, elkeverjük és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
Felöntjük kb fél liter tejjel, hozzáadjuk a tésztát és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, majd kb 30 percig főzzük.
Közben többször megkeverjük, ellenőrizzük hogy a tészta megpuhult-e. Ha szügséges önthetünk még rá tejet. A végén bőven megszórjuk reszelt sajttal, elkeverjük és még pár percig főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.