Baconos-camembert sajtos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
- 1 doboz chilis camembert sajt
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 120 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- néhány ág friss kakukkfű
- 5-6 szelet bacon
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk, ha nem előre nyújtottat használunk. Ha előre nyújtott, akkor kihajtogatjuk és egy piteformába fektetjük. Belesimítjuk a forma oldalába is, majd a felesleges lelógó részeket levágjuk és villával megszurkáljuk az alját.
A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a tejszínt és a tejet, friss kakukkfűvel ízesítjük. Mikor besűrűsödött, belekeverjük a tojást is.
A bacont kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. A besamelt a tésztára kenjük, megszórjuk a bacon felével, ráfektetjük a szeletekre vágott sajtot és megszórjuk a pirított bacon másik felével, végül pár kakukkfűággal díszítjük és 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »