Baconos-camembert sajtos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
- 1 doboz chilis camembert sajt
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 120 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- néhány ág friss kakukkfű
- 5-6 szelet bacon
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk, ha nem előre nyújtottat használunk. Ha előre nyújtott, akkor kihajtogatjuk és egy piteformába fektetjük. Belesimítjuk a forma oldalába is, majd a felesleges lelógó részeket levágjuk és villával megszurkáljuk az alját.
A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a tejszínt és a tejet, friss kakukkfűvel ízesítjük. Mikor besűrűsödött, belekeverjük a tojást is.
A bacont kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. A besamelt a tésztára kenjük, megszórjuk a bacon felével, ráfektetjük a szeletekre vágott sajtot és megszórjuk a pirított bacon másik felével, végül pár kakukkfűággal díszítjük és 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »