Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk, ha nem előre nyújtottat használunk. Ha előre nyújtott, akkor kihajtogatjuk és egy piteformába fektetjük. Belesimítjuk a forma oldalába is, majd a felesleges lelógó részeket levágjuk és villával megszurkáljuk az alját.
A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a tejszínt és a tejet, friss kakukkfűvel ízesítjük. Mikor besűrűsödött, belekeverjük a tojást is.
A bacont kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. A besamelt a tésztára kenjük, megszórjuk a bacon felével, ráfektetjük a szeletekre vágott sajtot és megszórjuk a pirított bacon másik felével, végül pár kakukkfűággal díszítjük és 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.