Zöldborsófőzelék főtt tojással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tk étkezési keményítő
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint szerecsendió
- csipetnyi cukor
- só
Tálaláshoz:
- főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A megtisztított zöldborsót egy fazékba öntjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd sóval, borssal, szerecsendióval, csipetnyi cukorral ízesítjük és összefőzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét a botmixer poharába rakjuk, illetve a megfőtt zöldborsó majdnem felét, a keményítőt és végül tejjel felöntjük és pépesítjük.
A megfőtt zöldborsó másik feléhez öntjük, összeforraljuk és a tűzről levéve még ízesítjük, amennyiben szükséges.
Tálaláskor főtt tojással és a megmaradt petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









