Zöldborsófőzelék főtt tojással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tk étkezési keményítő
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint szerecsendió
- csipetnyi cukor
- só
Tálaláshoz:
- főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A megtisztított zöldborsót egy fazékba öntjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd sóval, borssal, szerecsendióval, csipetnyi cukorral ízesítjük és összefőzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét a botmixer poharába rakjuk, illetve a megfőtt zöldborsó majdnem felét, a keményítőt és végül tejjel felöntjük és pépesítjük.
A megfőtt zöldborsó másik feléhez öntjük, összeforraljuk és a tűzről levéve még ízesítjük, amennyiben szükséges.
Tálaláskor főtt tojással és a megmaradt petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »