Zöldborsófőzelék főtt tojással recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tk étkezési keményítő
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint szerecsendió
- csipetnyi cukor
- só
Tálaláshoz:
- főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A megtisztított zöldborsót egy fazékba öntjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd sóval, borssal, szerecsendióval, csipetnyi cukorral ízesítjük és összefőzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét a botmixer poharába rakjuk, illetve a megfőtt zöldborsó majdnem felét, a keményítőt és végül tejjel felöntjük és pépesítjük.
A megfőtt zöldborsó másik feléhez öntjük, összeforraljuk és a tűzről levéve még ízesítjük, amennyiben szükséges.
Tálaláskor főtt tojással és a megmaradt petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.