Zöldborsófőzelék főtt tojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 1,5 dl tej
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • csipetnyi cukor

Tálaláshoz:

  • főtt tojás

Elkészítése:

A megtisztított zöldborsót egy fazékba öntjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd sóval, borssal, szerecsendióval, csipetnyi cukorral ízesítjük és összefőzzük.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét a botmixer poharába rakjuk, illetve a megfőtt zöldborsó majdnem felét, a keményítőt és végül tejjel felöntjük és pépesítjük.

A megfőtt zöldborsó másik feléhez öntjük, összeforraljuk és a tűzről levéve még ízesítjük, amennyiben szükséges.

Tálaláskor főtt tojással és a megmaradt petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk!