Zöldbabfőzelék gazdagon recept
Hozzávalók:
- 1 / 2 kg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- só
- őrölt bors
- 375 gr tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kk cukor
- 1 ek citromlé
- 2 ek étolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 tk fűszerpaprika
- víz
A feltét:
- 4 db virsli
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és felkockázzuk.
A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült )
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab és a burgonya is.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot.
Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.
Kevés őrölt borssal,pici cukorral ízesítettem. (1 mk. cukor,ami a bab “vadságát”elveszi.)
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, forralunk egy picit rajta és kész is.
A virslit bevagdostam, serpenyőben étolajon megsütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










