Zöldbabfőzelék gazdagon recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 / 2 kg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- só
- őrölt bors
- 375 gr tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kk cukor
- 1 ek citromlé
- 2 ek étolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 tk fűszerpaprika
- víz
A feltét:
- 4 db virsli
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és felkockázzuk.
A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült )
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab és a burgonya is.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot.
Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.
Kevés őrölt borssal,pici cukorral ízesítettem. (1 mk. cukor,ami a bab “vadságát”elveszi.)
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, forralunk egy picit rajta és kész is.
A virslit bevagdostam, serpenyőben étolajon megsütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.