Hozzávalók:
A feltét:
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és felkockázzuk.
A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült )
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab és a burgonya is.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot.
Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.
Kevés őrölt borssal,pici cukorral ízesítettem. (1 mk. cukor,ami a bab “vadságát”elveszi.)
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, forralunk egy picit rajta és kész is.
A virslit bevagdostam, serpenyőben étolajon megsütöttem.