Zöldbabfőzelék gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zöldbabfőzelék gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 / 2 kg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • őrölt bors
  • 375 gr tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 kk cukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 tk fűszerpaprika
  • víz

A feltét:

  • 4 db virsli
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk és felkockázzuk.

A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült )

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab és a burgonya is.

Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot.

Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.

Kevés őrölt borssal,pici cukorral ízesítettem. (1 mk. cukor,ami a bab “vadságát”elveszi.)

A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, forralunk egy picit rajta és kész is.

A virslit bevagdostam, serpenyőben étolajon megsütöttem.