Tejfölös zöldbabfőzelék húsroláddal recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 csomag zöldhagyma
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldbabot apróra vágott hagymával és annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Picit megsózzuk.
Amikor megpuhult a bab, akkor mehet bele a tejföllel kikevert liszt és a bors, valamint kevés szerecsendió. Sűrűsödésig főzzük.
A húst befűszerezzük a sóval és a borssal, belevágjuk a zöldhagymát, a fokhagymát, majd egy egész tojással összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet, és kontakt grillen pici roládokat sütünk belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »