Tejfölös zöldbabfőzelék húsroláddal recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- szerecsendió
- 1 csomag zöldhagyma
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldbabot apróra vágott hagymával és annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Picit megsózzuk.
Amikor megpuhult a bab, akkor mehet bele a tejföllel kikevert liszt és a bors, valamint kevés szerecsendió. Sűrűsödésig főzzük.
A húst befűszerezzük a sóval és a borssal, belevágjuk a zöldhagymát, a fokhagymát, majd egy egész tojással összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet, és kontakt grillen pici roládokat sütünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










