Tejfölös zöldbabfőzelék húsroláddal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 csomag zöldhagyma
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldbabot apróra vágott hagymával és annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Picit megsózzuk.
Amikor megpuhult a bab, akkor mehet bele a tejföllel kikevert liszt és a bors, valamint kevés szerecsendió. Sűrűsödésig főzzük.
A húst befűszerezzük a sóval és a borssal, belevágjuk a zöldhagymát, a fokhagymát, majd egy egész tojással összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet, és kontakt grillen pici roládokat sütünk belőle.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.