Újévi lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 ek sertészsír
- 1 ek finomliszt
- só
- 3-4 db babérlevél
- ecet
- 1 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
Elkészítése:
A lencsét alaposan átmossuk és hideg vízbe beáztatjuk. Ebben a vízben kezdjük el főzni a babérlevéllel és sóval. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet
Ha a lencse puhára főtt, hagymás-paprikás rántást készítünk és besűrítjük vele. Kevés ecettel ízesíthetjük.
A rántáshoz a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, pár percig állandó kevergetés mellett tovább kevergetjük vigyázva hogy ne égjen meg, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés hideg vízzel felöntjük, kézi habverővel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a főzeléket.
A főzés végefelé még egy kis tejföllel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »