Tyúkhúrfőzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10-15 nagyobb levél medvehagyma
- 2-3 csupor fiatal, megtisztított tyúkhúr hajtás
- 1,5 dl félszáraz fehérbor
- 2,5 dl tejszín (helyettesíthető házi tejjel)
- 1 ek zab(korpa) liszt
- só
- 2 ek (olíva)olaj
- csipetnyi római kömény
Elkészítése:
A felforrósított olajon néhány perc alatt megdinszteljük a csíkokra vágott medvehagymát, amit a tyúkhúr követ kevés sóval, köménnyel meghintve és fedő alatt puhára pároljuk (ez kb 5-6 perc).
A borral elkeverjük a zab(korpa) lisztet és a zöldhöz adjuk, pár perc főzéssel kifőzzük az alkoholt. Felöntjük a tejszínnel, összefőzzük és buggyantott tojással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









