Tyúkhúrfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10-15 nagyobb levél medvehagyma
- 2-3 csupor fiatal, megtisztított tyúkhúr hajtás
- 1,5 dl félszáraz fehérbor
- 2,5 dl tejszín (helyettesíthető házi tejjel)
- 1 ek zab(korpa) liszt
- só
- 2 ek (olíva)olaj
- csipetnyi római kömény
Elkészítése:
A felforrósított olajon néhány perc alatt megdinszteljük a csíkokra vágott medvehagymát, amit a tyúkhúr követ kevés sóval, köménnyel meghintve és fedő alatt puhára pároljuk (ez kb 5-6 perc).
A borral elkeverjük a zab(korpa) lisztet és a zöldhöz adjuk, pár perc főzéssel kifőzzük az alkoholt. Felöntjük a tejszínnel, összefőzzük és buggyantott tojással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »