Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökfőzelék csirkepörkölttel recept

Tökfőzelék csirkepörkölttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A főzelékhez:

    • 1,5 kg mirelit gyalult spárgatök (idényben friss)
    • 1 ek kapor (idényben friss)
    • 1 ek étkezési keményítő
    • bors
    • 1 vöröshagyma
    • 1 késhegynyi fűszerpaprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek (tárkony)ecet
    • 3 ek olaj
    • 1 ek cukor

    A pörkölthöz:

    • 1 kg csirkecomb filé
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 3 ek olaj
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 ek paradicsompüré
    • kevés víz

    Elkészítése:

    Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, és a kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta.
    A félig már kiengedett tököt a hagymára rakjuk, keverjük el, majd sózzuk, és a kaport is adjuk hozzá. Főzzük puhára. Amikor üvegesre fő a tök, akkor jó.

    A tejfölt a keményítővel kikeverjük, és behabarjuk vele a főzeléket. Ízesítjük cukorral, borssal, tárkonyecettel, és a sósságát beállítjuk. A fűszerpaprikából egy kicsit teszünk bele, éppen hogy megszínezze a főzelékünket.Víz nem szükséges hozzá,mert a fagyasztástól elég víz van a tökben,amit kienged.Ha mégis szükségét érezzük, akkor keveset tehetünk hozzá.

    A pörkölt készítése:

    A felső csirkecombokat filézés után megmossuk, kettévágjuk (lehet apróbbra is, aki úgy szereti). Olajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, fűszerezzük a paprikával és a zúzott fokhagymával. Kevés húslével vagy vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürét is elkeverjük benne.

    A húst adjuk hozzá,és annyi folyadék legyen rajta,ami éppen ellepi.Puhára főzzük 30 perc alatt. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a pörköltet. Ezután tálalhatjuk a főzelékhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá