Hozzávalók:
A főzelékhez:
A pörkölthöz:
Elkészítése:
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, és a kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta.
A félig már kiengedett tököt a hagymára rakjuk, keverjük el, majd sózzuk, és a kaport is adjuk hozzá. Főzzük puhára. Amikor üvegesre fő a tök, akkor jó.
A tejfölt a keményítővel kikeverjük, és behabarjuk vele a főzeléket. Ízesítjük cukorral, borssal, tárkonyecettel, és a sósságát beállítjuk. A fűszerpaprikából egy kicsit teszünk bele, éppen hogy megszínezze a főzelékünket.Víz nem szükséges hozzá,mert a fagyasztástól elég víz van a tökben,amit kienged.Ha mégis szükségét érezzük, akkor keveset tehetünk hozzá.
A pörkölt készítése:
A felső csirkecombokat filézés után megmossuk, kettévágjuk (lehet apróbbra is, aki úgy szereti). Olajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, fűszerezzük a paprikával és a zúzott fokhagymával. Kevés húslével vagy vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürét is elkeverjük benne.
A húst adjuk hozzá,és annyi folyadék legyen rajta,ami éppen ellepi.Puhára főzzük 30 perc alatt. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a pörköltet. Ezután tálalhatjuk a főzelékhez.