Tökfőzelék csirkepörkölttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 1,5 kg mirelit gyalult spárgatök (idényben friss)
  • 1 ek kapor (idényben friss)
  • 1 ek étkezési keményítő
  • bors
  • 1 vöröshagyma
  • 1 késhegynyi fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek (tárkony)ecet
  • 3 ek olaj
  • 1 ek cukor

A pörkölthöz:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 ek olaj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • kevés víz

Elkészítése:

Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, és a kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta.
A félig már kiengedett tököt a hagymára rakjuk, keverjük el, majd sózzuk, és a kaport is adjuk hozzá. Főzzük puhára. Amikor üvegesre fő a tök, akkor jó.

A tejfölt a keményítővel kikeverjük, és behabarjuk vele a főzeléket. Ízesítjük cukorral, borssal, tárkonyecettel, és a sósságát beállítjuk. A fűszerpaprikából egy kicsit teszünk bele, éppen hogy megszínezze a főzelékünket.Víz nem szükséges hozzá,mert a fagyasztástól elég víz van a tökben,amit kienged.Ha mégis szükségét érezzük, akkor keveset tehetünk hozzá.

A pörkölt készítése:

A felső csirkecombokat filézés után megmossuk, kettévágjuk (lehet apróbbra is, aki úgy szereti). Olajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, fűszerezzük a paprikával és a zúzott fokhagymával. Kevés húslével vagy vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürét is elkeverjük benne.

A húst adjuk hozzá,és annyi folyadék legyen rajta,ami éppen ellepi.Puhára főzzük 30 perc alatt. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a pörköltet. Ezután tálalhatjuk a főzelékhez.