Tökfőzelék recept
                            Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök (friss)
 - 1 cs kapor
 - 1 fej vöröshagyma
 - 2 ek zsiradék
 - 2 dl kefír
 - 1 ek liszt
 - 1 tk fűszerpaprika
 - 1 tk ételízesítő vagy só
 - 1 tk ecet
 - 1 ek cukor
 
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, magházas belsejét kivájjuk és legyaluljuk.
A kaprot apróra, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát a zsiradékon megfuttatjuk, beletesszük a gyalult tököt és a kaprot, hozzáadunk 2,5 dl vizet és felforraljuk. Fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és nagyjából 20 perc alatt puhára főzzük.
A kefirben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a fűszerpaprikát, a cukrot és hozzáadjuk az ecetet, mikor puha a tök, behabarjuk vele a főzeléket. Egyszer felforraljuk és elzárjuk a lángot!
Sült oldalassal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









