Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök (friss)
- 1 cs kapor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsiradék
- 2 dl kefír
- 1 ek liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő vagy só
- 1 tk ecet
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, magházas belsejét kivájjuk és legyaluljuk.
A kaprot apróra, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát a zsiradékon megfuttatjuk, beletesszük a gyalult tököt és a kaprot, hozzáadunk 2,5 dl vizet és felforraljuk. Fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és nagyjából 20 perc alatt puhára főzzük.
A kefirben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a fűszerpaprikát, a cukrot és hozzáadjuk az ecetet, mikor puha a tök, behabarjuk vele a főzeléket. Egyszer felforraljuk és elzárjuk a lángot!
Sült oldalassal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »