Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel recept
Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 500 g krumpli
- 125 g tejföl
- 1 púpozott ek liszt
- 2 babérlevél
- 1-2 mk só
A virslihez:
- 4 db bármilyen virsli
- 2 vékony szelet sajt
- 1 csepp étolaj
Elkészítése:
A krumplit megtisztítom, megmosom, közepes méretű kockákra vágom. Sózom, rádobom a babérleveleket, majd annyi vízzel teszem fel főni, amennyi ellepi.
A tejfölhöz hozzáadom a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem.
Amikor a krumpli megpuhult, főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadok a habaráshoz, azzal is elegyítem, csak ezután, folytonos keverés mellett adagolom a főzelékbe, 1-2 percnyi forralás után készen is van.
A virsliket mélyen bemetszem hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozom, majd a keletkezett “zsebekbe” dugom.
Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal megkenek, belehelyezem a virsliket. 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.
A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk! Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









