Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel recept

Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 500 g krumpli
- 125 g tejföl
- 1 púpozott ek liszt
- 2 babérlevél
- 1-2 mk só
A virslihez:
- 4 db bármilyen virsli
- 2 vékony szelet sajt
- 1 csepp étolaj
Elkészítése:
A krumplit megtisztítom, megmosom, közepes méretű kockákra vágom. Sózom, rádobom a babérleveleket, majd annyi vízzel teszem fel főni, amennyi ellepi.
A tejfölhöz hozzáadom a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverem.
Amikor a krumpli megpuhult, főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadok a habaráshoz, azzal is elegyítem, csak ezután, folytonos keverés mellett adagolom a főzelékbe, 1-2 percnyi forralás után készen is van.
A virsliket mélyen bemetszem hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozom, majd a keletkezett “zsebekbe” dugom.
Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal megkenek, belehelyezem a virsliket. 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.
A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk! Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »