Spenót recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg friss spenót levél
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 0,5 l tej
- csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- Aki édesen szereti, annak cukor
Elkészítése:
A spenót leveleiről lecsípem a szárakat majd bő vízzel jól megmosom őket. Egy edénybe annyi vízzel teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. A vízbe teszem a fokhagymát és a sót is.
Nem kell sokáig főzni. Ezután botmixerrel összeturmixolom. Vigyázzunk ne túl sok vízzel tegyük.
Közben besamel mártást készítek. Ehhez a vajat megmelegítem, beleöntöm a lisztet és habzásig keverem. Ezután hozzáöntöm a tejet és simára keverem besűrítem.
Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor kiolvasztva, lecsepegtetve hozzáönthetjük. Ha a frissel dolgozunk, azt ugyanúgy öntsük hozzá. Jól keverjük össze és tejjel tetszés szerint hígítsuk.
Sokan édesebben szeretik, ilyenkor adjunk hozzá cukrot ízlés szerint. Hozzá leginkább bundás kenyér illik, de mi nagyon szeretjük tükörtojással.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »