Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsópüré recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



    • Hozzávalók:
    • 40 dkg sárgaborsó
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • késhegynyi pirospaprika

    Elkészítés:
    A borsót átválogatjuk, majd egy éjjelen át hideg vízben megáztatjuk. Másnap ebben az áztatóvízben tesszük fel főni, és fedő alatt addig puhítjuk, amíg a borsószemek szét nem esnek. Vigyázzunk, ha a levét közben elfövi, vízzel pótolni kell, és az alja is odakap, ha közben nem kevergetjük fel. Kuktában soha nem szabad főzni, mert a borsó gőze a szelepet eltömi, és a kukta felrobbanhat! Az olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve a végén paprikával ízesítve barna rántást készítünk belőle. Egy kevés hideg vízzel felengedve, a sárgaborsóhoz öntjük. Nem forraljuk fel, hanem tésztaszűrőn keresztül egy másik lábasba áttöltjük, a még egészben maradt borsószemeket fakanállal a lyukakon áttörjük. (Nem jó turmixgépben szétverni, mert a borsóhéj darabos marad!) Csak ezután forraljuk fel, megsózzuk, és ha kell, még egy kevés vizet öntünk hozzá. Nagyon jó, ha a tálon karikákra vágott, lisztben megforgatott, bő, forró olajban ropogósra sütött hagymát szórunk a tetejére. Melegítésnél ismét vízzel hígítjuk, kevergetjük, mert az állás során nagyon besűrűsödik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá