Sárgaborsópüré recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sárgaborsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A borsót átválogatjuk, majd egy éjjelen át hideg vízben megáztatjuk. Másnap ebben az áztatóvízben tesszük fel főni, és fedő alatt addig puhítjuk, amíg a borsószemek szét nem esnek. Vigyázzunk, ha a levét közben elfövi, vízzel pótolni kell, és az alja is odakap, ha közben nem kevergetjük fel. Kuktában soha nem szabad főzni, mert a borsó gőze a szelepet eltömi, és a kukta felrobbanhat! Az olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, és kevergetve a végén paprikával ízesítve barna rántást készítünk belőle.
Egy kevés hideg vízzel felengedve, a sárgaborsóhoz öntjük. Nem forraljuk fel, hanem tésztaszűrőn keresztül egy másik lábasba áttöltjük, a még egészben maradt borsószemeket fakanállal a lyukakon áttörjük. (Nem jó turmixgépben szétverni, mert a borsóhéj darabos marad!) Csak ezután forraljuk fel, megsózzuk, és ha kell, még egy kevés vizet öntünk hozzá.
Nagyon jó, ha a tálon karikákra vágott, lisztben megforgatott, bő, forró olajban ropogósra sütött hagymát szórunk a tetejére. Melegítésnél ismét vízzel hígítjuk, kevergetjük, mert az állás során nagyon besűrűsödik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »