Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes krumplifőzelék recept

Petrezselymes krumplifőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 db babérlevél
    • 1 ek ételízesítő
    • 2 dl tejföl (12 %-os)
    • víz

    Feltét:

    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a babérlevelet, majd főzzük puhára.

    A petrezselyemzöldet enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és tegyük jéghideg vízbe.

    A puhára főtt krumpliból vegyünk ki egy keveset, és tegyük félre.

    A maradék krumplit a főzőlével együtt öntsük bele a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett petrezselyemzöldet, és a tejfölt. Ezután addig turmixoljuk, hogy jó pépes legyen.

    Ezután öntsük vissza az edénybe amiben főztük, majd adjuk hozzá az előzőleg kiszedett krumplit, és keverjük össze.

    Ameddig a krumpli fől, addig vékonyan karikázzuk le füstölt kolbászt, majd egy serpenyőben süssük jó ropogósra.
    Egy másik serpenyőben, ízlés szerint süssünk tükörtojást.

    Tálaláskor merjük a főzeléket tányérba, majd helyezzük rá a tükörtojást, és szórjuk meg a kolbász-chipsszel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá