Petrezselymes krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 db babérlevél
- só
- 1 ek ételízesítő
- 2 dl tejföl (12 %-os)
- víz
Feltét:
- 20 dkg füstölt kolbász
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a babérlevelet, majd főzzük puhára.
A petrezselyemzöldet enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és tegyük jéghideg vízbe.
A puhára főtt krumpliból vegyünk ki egy keveset, és tegyük félre.
A maradék krumplit a főzőlével együtt öntsük bele a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett petrezselyemzöldet, és a tejfölt. Ezután addig turmixoljuk, hogy jó pépes legyen.
Ezután öntsük vissza az edénybe amiben főztük, majd adjuk hozzá az előzőleg kiszedett krumplit, és keverjük össze.
Ameddig a krumpli fől, addig vékonyan karikázzuk le füstölt kolbászt, majd egy serpenyőben süssük jó ropogósra.
Egy másik serpenyőben, ízlés szerint süssünk tükörtojást.
Tálaláskor merjük a főzeléket tányérba, majd helyezzük rá a tükörtojást, és szórjuk meg a kolbász-chipsszel.