Kapros tökfőzelék recept recept

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 2 púpos ek finomliszt
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk só
- 1 késhegynyi bors
- 3 dl tejföl
- 2 tk kapor vagy egy csokor friss
Elkészítése:
A gyalult tököt egy edénybe tesszük. Nagyon kevés vizet öntünk alá, kb 1-1,5 dl, mert még a tök is fog engedni, majd sózzuk, borsozzuk és közepes lángon főzzük puhára.
A kaprot megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd beleszórjuk a főzelékbe.
A lisztet az olajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Kevéske vízzel csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt és átkeverjük.
Folyamatosan kevergetve beleöntjük a rántást, majd hagyjuk felforrni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »