Édes sárgarépafőzelék recept

Hozzávalók:
- 5 nagyobb sárgarépa (Kb. 20 dkg reszelve mérve)
- 0,5 kk só
- 2 púpos ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 2,5 dl tejföl
- Cukor ízlés szerint (nálam 2 ek)
Elkészítése:
A megtisztított répát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, majd egy kisebb lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje.
zesítjük sóval és lefedve éppen roppanósra főzzük.
Közben a lisztet az olajjal elkeverjük egy másik lábasban, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd a tejföllel simára keverjük.
A főzelékből merített pár evőkanál forró lével hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk).
Folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe csorgatjuk és hagyjuk besűrűsödni.
Közben ízesítjük cukorral, jól átkeverjük.
Melegen, sült virslivel vagy akár fasírttal, sülttel, pörkölttel kínáljuk.
Tipp:
Idén csodás sárgarépák termettek a kertben. Pár darabból készítettem egy kis főzeléket. Már valamikor régen próbálkoztam, de az nem lett olyan finom. Most ahogyan a zöldborsóból a főzeléket, ezt is cukorral, édesen főztem. Nem túl nagy adag, két felnőttnek és két kis étvágyú gyermeknek elegendő ebéd vagy vacsora.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »