Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes sárgarépafőzelék recept

Édes sárgarépafőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 nagyobb sárgarépa (Kb. 20 dkg reszelve mérve)
    • 0,5 kk só
    • 2 púpos ek liszt
    • 3 ek olaj
    • 1 csapott tk fűszerpaprika
    • 2,5 dl tejföl
    • Cukor ízlés szerint (nálam 2 ek)

    Elkészítése:

    A megtisztított répát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, majd egy kisebb lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje.

    zesítjük sóval és lefedve éppen roppanósra főzzük.

    Közben a lisztet az olajjal elkeverjük egy másik lábasban, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.

    A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd a tejföllel simára keverjük.

    A főzelékből merített pár evőkanál forró lével hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk).

    Folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe csorgatjuk és hagyjuk besűrűsödni.

    Közben ízesítjük cukorral, jól átkeverjük.

    Melegen, sült virslivel vagy akár fasírttal, sülttel, pörkölttel kínáljuk.

    Tipp:

    Idén csodás sárgarépák termettek a kertben. Pár darabból készítettem egy kis főzeléket. Már valamikor régen próbálkoztam, de az nem lett olyan finom. Most ahogyan a zöldborsóból a főzeléket, ezt is cukorral, édesen főztem. Nem túl nagy adag, két felnőttnek és két kis étvágyú gyermeknek elegendő ebéd vagy vacsora.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá