Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított répát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, majd egy kisebb lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje.
zesítjük sóval és lefedve éppen roppanósra főzzük.
Közben a lisztet az olajjal elkeverjük egy másik lábasban, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd a tejföllel simára keverjük.
A főzelékből merített pár evőkanál forró lével hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk).
Folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe csorgatjuk és hagyjuk besűrűsödni.
Közben ízesítjük cukorral, jól átkeverjük.
Melegen, sült virslivel vagy akár fasírttal, sülttel, pörkölttel kínáljuk.
Idén csodás sárgarépák termettek a kertben. Pár darabból készítettem egy kis főzeléket. Már valamikor régen próbálkoztam, de az nem lett olyan finom. Most ahogyan a zöldborsóból a főzeléket, ezt is cukorral, édesen főztem. Nem túl nagy adag, két felnőttnek és két kis étvágyú gyermeknek elegendő ebéd vagy vacsora.