Burgonyás, paradicsomos káposzta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg fejes káposzta
- 20 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg burgonya
- 80 g paradicsompüré
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, köménymag, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztát felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk és a káposztához adjuk, majd annyi vizet öntünk rá hogy jól ellepje és sót, köményt adunk hozzá ízlés szerint.
Mikor félig megfőtt a darabolt burgonyát és paradicsompürét is hozzáadjuk.
Amikor megfőtt világos rántást készítünk: az olajon kissé megpirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és elkeverjük benne a paprikát is. Kevés főzőlével felengedjük, majd a főzelékhez adjuk és összeforraljuk.
Ízlés szerint adhatunk hozzá kevés cukrot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.