Burgonyás, paradicsomos káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg fejes káposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 80 g paradicsompüré
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, köménymag, cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A káposztát felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk és a káposztához adjuk, majd annyi vizet öntünk rá hogy jól ellepje és sót, köményt adunk hozzá ízlés szerint.

Mikor félig megfőtt a darabolt burgonyát és paradicsompürét is hozzáadjuk.

Amikor megfőtt világos rántást készítünk: az olajon kissé megpirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és elkeverjük benne a paprikát is. Kevés főzőlével felengedjük, majd a főzelékhez adjuk és összeforraljuk.

Ízlés szerint adhatunk hozzá kevés cukrot.