Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán, gluténmentes áfonyás házi fagylalt recept

Vegán, gluténmentes áfonyás házi fagylalt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg áfonya
    • 3 ek. datolyaszirup (méz vagy nádcukor)
    • 1 fél citrom leve
    • 3 dl kókusztej
    • vanília

    Elkészítése:

    Mosd meg az áfonyát. Egy edényben keverd habosra a kókusztejet, majd lassabb fokozaton keverve add hozzá az áfonyát, datolyaszirupot, vaníliát.

    A fagyit teheted pohárba vagy valamilyen jégkrémformába és pálcikát is tehetsz bele. Tedd a fagyasztóba és némi fagyasztás után már fogyaszthatod is. :)

    Tipp:

    A fagyit szinte mindenki szereti, de sajnos a boltokban kapható fagylaltok túl sok adalékanyagot tartalmaznak, így célszerűbb ha otthon készítünk gyorsan valami egészséges, jeges finomságot. A nyári gyümölcskínálatnak köszönhetően elég jól elengedhetjük a fantáziánkat a készítéskor:)

    Ez a kókusztejes, áfonyás fagyi egy tejmentes, vegán hűsítő finomság. Gluténérzékenyek és tejérzékenyek is fogyaszthatják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá