Vegán, gluténmentes áfonyás házi fagylalt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg áfonya
  • 3 ek. datolyaszirup (méz vagy nádcukor)
  • 1 fél citrom leve
  • 3 dl kókusztej
  • vanília

Elkészítése:

Mosd meg az áfonyát. Egy edényben keverd habosra a kókusztejet, majd lassabb fokozaton keverve add hozzá az áfonyát, datolyaszirupot, vaníliát.

A fagyit teheted pohárba vagy valamilyen jégkrémformába és pálcikát is tehetsz bele. Tedd a fagyasztóba és némi fagyasztás után már fogyaszthatod is. :)

Tipp:

A fagyit szinte mindenki szereti, de sajnos a boltokban kapható fagylaltok túl sok adalékanyagot tartalmaznak, így célszerűbb ha otthon készítünk gyorsan valami egészséges, jeges finomságot. A nyári gyümölcskínálatnak köszönhetően elég jól elengedhetjük a fantáziánkat a készítéskor:)

Ez a kókusztejes, áfonyás fagyi egy tejmentes, vegán hűsítő finomság. Gluténérzékenyek és tejérzékenyek is fogyaszthatják.