Tejcsoki és beileys fagyi recept

Hozzávalók:
- 480 ml félzsíros tej
- 200 ml legalább 20 %-os tejszín
- 150 g kristálycukor
- 200 g tejcsokoládé
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 50 ml beileys
- 1 g (kb késhegynyi) guragumi (elhagyható)
Elkészítése:
A csokoládét durvara vágjuk és egy tálba tesszük.
Egy gyorsforralóban lassan felmelegítsük a cukrot, vaníliát, tejet és a tejszínt. Melegnek kell lennie, de nem kell forralni. Ezt öntsük a csokoládéra és kézi botmixer segítségével dolgozzuk át úgy, hogy sima legyen, majd hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a guargumi egy teáskanál cukorral.
Miután a fagyi alap kihűlt, adjuk hozzá a kávélikőrt és a stabilizálót, majd botmixerrel dolgozzuk el.
Öntsük a fagylaltkészítő gépbe az elkészült alapot és a gyártó utasítása szerint keverjük. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.
Miután elkészült kanalazzuk bele egy műanyag tárolóba és fagyasszuk 3-4 órán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »