Tejcsoki és beileys fagyi recept
Hozzávalók:
- 480 ml félzsíros tej
- 200 ml legalább 20 %-os tejszín
- 150 g kristálycukor
- 200 g tejcsokoládé
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 50 ml beileys
- 1 g (kb késhegynyi) guragumi (elhagyható)
Elkészítése:
A csokoládét durvara vágjuk és egy tálba tesszük.
Egy gyorsforralóban lassan felmelegítsük a cukrot, vaníliát, tejet és a tejszínt. Melegnek kell lennie, de nem kell forralni. Ezt öntsük a csokoládéra és kézi botmixer segítségével dolgozzuk át úgy, hogy sima legyen, majd hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a guargumi egy teáskanál cukorral.
Miután a fagyi alap kihűlt, adjuk hozzá a kávélikőrt és a stabilizálót, majd botmixerrel dolgozzuk el.
Öntsük a fagylaltkészítő gépbe az elkészült alapot és a gyártó utasítása szerint keverjük. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.
Miután elkészült kanalazzuk bele egy műanyag tárolóba és fagyasszuk 3-4 órán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









