Joghurtos citrom fagyi recept

Hozzávalók:
- 140 g cukor
- 120 ml víz
- 3 citrom leve
- 1 citrom héja
- 200 ml tejszín (30 %-os)
- 600 g joghurt
Elkészítése:
A cukrot, vizet, citromlevet és citrom lereszelt héját 4-5 percig együtt forraljuk, majd kihűtjük.
A tejszínt kb 3/4-ig felverjük, majd összeforgatjuk a joghurttal, végül belekeverjük a cukorszirupot is.
Ezután a fagyi alapot fagyigépbe tesszük és kb 30-40 perc alatt krémes fagyit kevertetünk belőle vagy műanyag edénybe tesszük és fagyasztóba tesszük. 30 percenként átkeverjük 3-4 alkalommal egy villával, hogy a kristályosodást elkerüljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »