Joghurtos citrom fagyi recept

Hozzávalók:
- 140 g cukor
- 120 ml víz
- 3 citrom leve
- 1 citrom héja
- 200 ml tejszín (30 %-os)
- 600 g joghurt
Elkészítése:
A cukrot, vizet, citromlevet és citrom lereszelt héját 4-5 percig együtt forraljuk, majd kihűtjük.
A tejszínt kb 3/4-ig felverjük, majd összeforgatjuk a joghurttal, végül belekeverjük a cukorszirupot is.
Ezután a fagyi alapot fagyigépbe tesszük és kb 30-40 perc alatt krémes fagyit kevertetünk belőle vagy műanyag edénybe tesszük és fagyasztóba tesszük. 30 percenként átkeverjük 3-4 alkalommal egy villával, hogy a kristályosodást elkerüljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »