Joghurtos citrom fagyi recept
Hozzávalók:
- 140 g cukor
- 120 ml víz
- 3 citrom leve
- 1 citrom héja
- 200 ml tejszín (30 %-os)
- 600 g joghurt
Elkészítése:
A cukrot, vizet, citromlevet és citrom lereszelt héját 4-5 percig együtt forraljuk, majd kihűtjük.
A tejszínt kb 3/4-ig felverjük, majd összeforgatjuk a joghurttal, végül belekeverjük a cukorszirupot is.
Ezután a fagyi alapot fagyigépbe tesszük és kb 30-40 perc alatt krémes fagyit kevertetünk belőle vagy műanyag edénybe tesszük és fagyasztóba tesszük. 30 percenként átkeverjük 3-4 alkalommal egy villával, hogy a kristályosodást elkerüljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










