Citrom sorbet recept
Hozzávalók:
- 450 ml víz
- 250 g porcukor
- 2 citrom héja
- 200 ml citromlé
Elkészítése:
A cukrot, vizet és a citrom héját forraljuk össze, majd hűtsük ki teljesen.
A kihűlt cukorsziruphoz adjuk hozzá a citromlevet és tegyük hűtőbe 2-3 órára vagy akár egy éjszakára is.
Másnap a sorbet alapot tegyük fagyigépbe és indítsuk el a programot (kb 20-30 perc alatt elkészül). Amikor már krémes a fagyi, akkor kapcsoljuk ki a gépet, kanalazzuk át egy műanyag edénybe, tegyük rá a fedelét és tegyük be a fagyasztóba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









