Bogyós-vaníliás túrófagylalt recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 200 ml habtejszín
- 100 ml tej
- 1 zacskó főzés nélkül készíthető vanília puding
- vegyes bogyós gyümölcs
Elkészítése:
A bogyós gyümölcsöket (friss vagy fagyasztott) leturmixoljuk, majd átpasszíthatjuk, ha simább állagot szeretnénk. Egy tálba öntjük, ez lesz a gyümölcsréteg.
A túrót kissé lehűtve (de nem fagyasztva) a turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejet, a habtejszínt és a hidegen elkészíthető vaníliás pudingport. Krémesre turmixoljuk.
Egy pohár aljába kevés gyümölcspürét kanalazunk, majd egy réteg túrókrémet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére gyümölcsréteg kerül, friss bogyós gyümölccsel és akár mentalevéllel díszítjük.
Tálalhatjuk azonnal, de egy-két óra hűtés után még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »