Bogyós-vaníliás túrófagylalt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bogyós-vaníliás túrófagylalt

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 200 ml habtejszín
  • 100 ml tej
  • 1 zacskó főzés nélkül készíthető vanília puding
  • vegyes bogyós gyümölcs

Elkészítése:

A bogyós gyümölcsöket (friss vagy fagyasztott) leturmixoljuk, majd átpasszíthatjuk, ha simább állagot szeretnénk. Egy tálba öntjük, ez lesz a gyümölcsréteg.

A túrót kissé lehűtve (de nem fagyasztva) a turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejet, a habtejszínt és a hidegen elkészíthető vaníliás pudingport. Krémesre turmixoljuk.

Egy pohár aljába kevés gyümölcspürét kanalazunk, majd egy réteg túrókrémet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére gyümölcsréteg kerül, friss bogyós gyümölccsel és akár mentalevéllel díszítjük.

Tálalhatjuk azonnal, de egy-két óra hűtés után még finomabb.