Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonhaltekercs recept

Tonhaltekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 g teljes kiőrlésű liszt
    • 50 g finomliszt
    • 50 g zabpehely liszt vagy zabpehely
    • 2 ek. olívaolaj
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagy csipet oregánó
    • 1 kis csipet cukor
    • 3-4 g (1/2 tasak) instant élesztő
    • kb 1 dl langyos víz

    Töltelékhez:

    • 150 g tonhalkonzerv saját lében (lecsepegtetve)
    • 3 púpos ek mascarpone
    • 3 ek passzírozott paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma reszelve
    • 1 csipet oregánó
    • 1 tk worchester szósz
    • 1 csipet só
    • 70 g fetasajt
    • füstölt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A tészta száraz hozzávalóit keverjük össze. Ha zabpehellyel dolgozunk zabpehelyliszt helyett, akkor egy konyhai robotgépbe aprítsuk/daráljuk liszt finomságúra (én a többi liszttel együtt szoktam a robotgépbe tenni, így már a keverést is megspórolhatjuk magunknak). Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját a víz kivételével.

    Kezdjük el a tésztát összedolgozni, úgy hogy közben apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet. Körülbelül 5-10 percig dagasszuk, majd egy meleg helyen, letakarva kelesszük körülbelül 30-40 percet.

    Ezalatt keverjük össze a tonhalkrém hozzávalóit. Ha megkelt a tészta gyúrjuk át még egyszer és nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagra. Kenjük meg a krémmel és óvatosan tekerjük fel a tésztát. Egy éles késsel szeleteljük fel és helyezzünk sajtot a tetejére.

    200 °C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá