Tonhaltekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g finomliszt
  • 50 g zabpehely liszt vagy zabpehely
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet oregánó
  • 1 kis csipet cukor
  • 3-4 g (1/2 tasak) instant élesztő
  • kb 1 dl langyos víz

Töltelékhez:

  • 150 g tonhalkonzerv saját lében (lecsepegtetve)
  • 3 púpos ek mascarpone
  • 3 ek passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 csipet oregánó
  • 1 tk worchester szósz
  • 1 csipet só
  • 70 g fetasajt
  • füstölt sajt a tetejére

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit keverjük össze. Ha zabpehellyel dolgozunk zabpehelyliszt helyett, akkor egy konyhai robotgépbe aprítsuk/daráljuk liszt finomságúra (én a többi liszttel együtt szoktam a robotgépbe tenni, így már a keverést is megspórolhatjuk magunknak). Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját a víz kivételével.

Kezdjük el a tésztát összedolgozni, úgy hogy közben apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet. Körülbelül 5-10 percig dagasszuk, majd egy meleg helyen, letakarva kelesszük körülbelül 30-40 percet.

Ezalatt keverjük össze a tonhalkrém hozzávalóit. Ha megkelt a tészta gyúrjuk át még egyszer és nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagra. Kenjük meg a krémmel és óvatosan tekerjük fel a tésztát. Egy éles késsel szeleteljük fel és helyezzünk sajtot a tetejére.

200 °C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.