Töltött tojás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 zsemle (lehet kiflivel is helyettesíteni)
- tej
- 3 dkg vaj
- só, őrölt bors
- 2 dl tejföl
- apróra vágott petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk és kettévágjuk.
A tojássárgájákat kiszedjük és összekeverjük az előzőleg kikevert vajjal. Hozzáadjuk a tejbe beáztatott és kinyomkodott zsemlét vagy kiflit és sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Jól összekeverjük és megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket.
Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk a töltött tojásokat, leöntjük a tejföllel és megszórjuk zsemlemorzsával.
Sütőben a tetejét megpirítjuk és azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









