Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sushi recept

Sushi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 rúdhoz:

    • 4 Nori lap
    • 1 bögre szusi rizs
    • 1,5 bögre víz
    • 2 kanál rizs ecet
    • kevés só
    • 1/2 csirkemell filé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-2 púpos evőkanál liszt illetve étkezési keményítő
    • kevés víz
    • 1 sárgarépa
    • 1/2 kígyóuborka
    • 1/2 avokádó

    Továbbá:

    • wasabi, szójaszósz

    Elkészítése:

    Először a rizst főzzük meg, ízesítve a a rizsecettel és az ízlés szerinti só mennyiséggel.

    Ha megpárolódott a rizs, letakarva kihűtjük.

    A csirkemellet vékonyra felcsíkozzuk, sózzuk. A tojást tálba ütjük és hozzáadjuk a lisztet az étkezési keményítőt és egy csipet sót.

    Annyi jéghideg vizet töltünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.

    A csirkemellet beleforgatjuk a sűrű masszába, majd forró olajban kisütjük őket.

    A kisült húsokat papírtörlőre szedjük és kihűtjük. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékony zsülienre felvágjuk és egy tálkába tesszük.

    Sózzuk, cukrozzuk és egy kevés ecetet csepegtetünk rá. Kevés vízzel felöntjük, magyarul saláta levet készítünk rá.

    Hagyjuk állni benne egy fél órát. Az uborkát vékony hasábokra felvágjuk, magházát kivágjuk belőle.

    Az avokádót meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Ha mindennel elkészültünk, akkor jöhet a szusi megformázása.

    A Nori lapot gyékénylapra tesszük és vizes kézzel kirakjuk a rizzsel, vékony rétegben.

    A hozzánk közel eső oldalra csíkban lerakjuk először az avokádót, rá a húst és a hús mellé az uborkát és a lecsepegtetett sárgarépát. A gyékénylap segítségével szorosan feltekerjük az egészet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá