Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával recept

Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 200 g főzőtejszín
    • 100 g sonka szeletelve
    • 100 g mozzarella
    • 1 tekerésnyi frissen őrölt bors
    • 8 érett füge
    • 16 fogpiszkáló

    Elkészítése:

    A fügéket óvatosan megmossuk.

    A sajtot és a főzőtejszínt összeturmixoljuk a borssal.

    A fügéket éles késsel behasítjuk, mintha hosszában négy részre vágnánk, de nem vágjuk végig, majd a tenyerünkbe véve egy fügét a négy gerezdet ujjaink hegyével picit megnyomjuk befelé így felül szétnyílik a füge és ekkor beletesszük a sajtos tejszínt, majd egy sonka szelettel körbetekerjük és végül két fogpiszkálóval rögzítjük.

    Egy tűzálló tálba helyezzük a fügéket és picit megsütjük. Melegen vagy hidegen is fogyasztható az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá