Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával

Hozzávalók:

  • 200 g főzőtejszín
  • 100 g sonka szeletelve
  • 100 g mozzarella
  • 1 tekerésnyi frissen őrölt bors
  • 8 érett füge
  • 16 fogpiszkáló

Elkészítése:

A fügéket óvatosan megmossuk.

A sajtot és a főzőtejszínt összeturmixoljuk a borssal.

A fügéket éles késsel behasítjuk, mintha hosszában négy részre vágnánk, de nem vágjuk végig, majd a tenyerünkbe véve egy fügét a négy gerezdet ujjaink hegyével picit megnyomjuk befelé így felül szétnyílik a füge és ekkor beletesszük a sajtos tejszínt, majd egy sonka szelettel körbetekerjük és végül két fogpiszkálóval rögzítjük.

Egy tűzálló tálba helyezzük a fügéket és picit megsütjük. Melegen vagy hidegen is fogyasztható az étel.